Op 28 mei bezoekt de Business Club de afval-verbrandings-installatie te Krefeld. Komt u ook?

Het Liaison Office van Business Club Maas Rhein en de Invest Region Viersen nodigen u van harte uit voor een bezoek aan de afval-verbrandingsinstallatie te Krefeld (onderdeel van EGN Entsorgungsgesellschaft Niederrhein mbH en EGK Entsorgungsgesellschaft Krefeld GmbH & Co. KG ).

Datum: Donderdag, 28 mei 2015, vanaf 17.30 uur
Waar:
Parkstraße 234 in 47829 Krefeld (Duitsland)

De EGN participeert met 49% in de EGK Entsorgungsgesellschaft Krefeld GmbH & Co. KG. In de MKVA Krefeld wordt voornamelijk het stedelijk afval uit de regio ‘Mittlerer Niederrhein’ verwerkt. Via korte transportwegen komt het restafval van ca. 1,1 miljoen mensen en een groot aantal industriële en commerciële bedrijven naar deze verbrandingsinstallatie. Deze afval- en zuiveringsslibverbrandingsinstallatie bestaat inmiddels al meer dan 35 jaar.
De energie, die tijdens de afvalverbranding ontstaat, wordt hoofdzakelijk voor de opwekking van elektriciteit en stedelijke warmte gebruikt. Uit jaarlijks rond 350.000 ton afval wordt niet alleen de eigen behoefte aan elektriciteit en warmte gedekt, maar kunnen ook 12.000 huishoudens met stroom en 8.000 huishoudens met stadstroom worden voorzien.

Meer informatie en aanmelding via deze link.

Meer weten over Entsorgungsgesellschaft Niederrhein? Bezoek de website

Scroll Up