Partner: Fontys Venlo

Fontys Venlo

De internationale campus van de Fontys Hogeschool in Venlo is opgestart in de jaren ’90. Sindsdien worden er op deze plek internationale opleidingen aangeboden in het Nederlands, Duits en Engels. Als hogeschool levert Fontys een bijdrage aan het bedrijfsleven in de regio. Voor Fontys Venlo houdt dat in de regio rondom Venlo, een Duits-Nederlandse regio dus. Deze euregionale aandacht is duidelijk terug te zien in het profiel van Fontys Venlo met haar euregionale samenstelling aan studenten, docenten en bedrijfsrelaties.

In 2013 heeft Fontys het lectoraat (onderzoeksgroep) Cross-Border Business Development (CBBD). Hiermee neemt Fontys Venlo in het Nederlandse onderwijs een unieke positie in. CBBD ambieert zowel studenten als bedrijven bekend te maken met de markt aan beide zijden van de grens. Daarmee bindt CBBD hoogopgeleiden aan de grensoverschrijdende regio rondom Venlo. Professionals die in staat zijn om aan beide zijden van de Nederlands-Duitse grens hun weg te vinden. Dit realiseert CBBD door middel van grensoverschrijdend toegepast onderzoek en onderwijs en grensoverschrijdende activiteiten en projecten. Bewustwording van wat de euregio rijn-maas-noord allemaal te bieden heeft, is daarbij een belangrijke pijler.

Wilt u meer informatie, bezoek dan de website van Fontys Cross-Border Business Development of één van hun social media kanalen. Hier gaat u naar de website.

 

Contactgegevens:

Dr. Vincent Pijnenburg
Tegelseweg 255
5912 BG Venlo
E-Mail: v.pijnenburg@fontys.nl
Telefoon: +31 6 206 828 59

Contact expertisecenterum Fontys Crossing Borders:

Vincent Pijnenburg
Tegelseweg 255
5912 BG Venlo
E-Mail: v.pijnenburg@fontys.nl
Telefoon: +31 6 206 828 59

Sven Pastoors
Tegelseweg 255
5912 BG Venlo
E-Mail: s.pastoors@fontys.nl
Telefoon: +31 8850 82246A