Partner: Fontys Venlo

Fontys international Business School (FIBS)

 

 

De internationale campus van de Fontys Hogeschool in Venlo is opgestart in de jaren ’90. Sindsdien worden er op deze plek internationale opleidingen aangeboden in het Nederlands, Engels en Duits. Fontys Venlo heeft door de jaren heen talloze ervaringen opgedaan met en omvangrijke kennis opgebouwd over grensoverschrijdende samenwerking en wil deze kennis graag delen met (regionale) bedrijven en andere organisaties. Daarbij zijn Nederland en Duitsland twee buurlanden die in economisch opzicht sterk met elkaar zijn verbonden. Deze vervlechting van twee markten is vooral in de grensoverschrijdende gebieden zichtbaar. Daarom is het van groot belang dat we het onderwijs euregionaliseren, en dus zowel richten op de Nederlandse als ook op de Duitse (afzet)markt.

Mede daarom heeft de Fontys International Business School (FIBS) sinds 2013 een expertisecentrum Fontys Crossing Borders (FCB). FCB kijkt verder dan de grens en benut de kansen en mogelijkheden aan de andere kant van de grens. Hiermee neemt Fontys Venlo in het Nederlandse onderwijs een unieke positie in. FCB heeft de ambitie hoogopgeleiden te binden aan de grensoverschrijdende regio rondom Venlo. FCB leidt ‘borderlanders’ op die in de 21e eeuw kunnen functioneren op de Europese arbeidsmarkt. Professionals die in staat zijn om aan beide zijden van de Nederlands-Duitse grens hun weg te vinden. Dit realiseert FCB door middel van grensoverschrijdend onderzoek en onderwijs en grensoverschrijdende activiteiten en projecten. Bewustwording van wat de euregio rijn-maas-noord allemaal te bieden heeft, is daarbij een belangrijke pijler.

Verder ontwikkelt het expertisecentrum zich als spil in het euregionaal netwerk van kennisinstellingen, bedrijven en organisaties en overheden in de regio Venlo en het aangrenzende Niederrhein gebied. Het expertisecentrum is een van de regionale spelers en fungeert voor Fontys intern, maar ook extern als aanspreekpunt voor kwesties betreffende grensoverschrijdende samenwerking. Regionale organisaties en bedrijven kunnen gebruik maken van de expertise en het netwerk van FCB. Wilt u meer informatie, bezoek dan onze website Expertisecentrum Fontys Crossing Borders of één van onze social media accounts. Hier gaat u naar de Website.

Contact expertisecenterum Fontys Crossing Borders:

Vincent Pijnenburg
Tegelseweg 255
5912 BG Venlo
E-Mail: v.pijnenburg@fontys.nl
Telefoon: +31 6 206 828 59

Sven Pastoors
Tegelseweg 255
5912 BG Venlo
E-Mail: s.pastoors@fontys.nl
Telefoon: +31 8850 82246A