Kennissessie: Euregionale Economie en Arbeidsmarkt

Als BCMR willen we graag de aanwezige kennis onder onze leden openstellen voor andere leden. Op die manier helpen we elkaar in het succesvol ondernemen over de grens. Tijdens de bijeenkomst op 16 mei zullen de volgende leden jullie meenemen in de wereld van de euregionale economie en arbeidsmarkt: Rabobank, Laarakkers, Personato, SGA en Fontys. Zij laten jullie zien wat de regionaal-economische ontwikkelingen en kansen zijn voor deze euregio. Om regionaal-economische kansen in de grensregio te kunnen benutten, is onder meer euregionaal geschoold personeel noodzakelijk. Wat vraagt dat van organisaties op het vlak van P&O en hoe kan het onderwijs daar aan bijdragen? Kom het te weten op 16 mei!

Het programma ziet er als volgt uit:

17.30 uur          inloop

18.00 uur          opening door Vincent Pijnenburg, voorzitter Business Club Maas Rhein

18.05 uur          keynote door Rogier Aalders, regionaal econoom bij RaboResearch Nederland
Na decennia van hoge economische groei wordt nu van bedrijven verwacht dat zij duurzaam en inclusief ondernemen, zodat de economie meer bijdraagt aan brede welvaart. Maar wat is brede welvaart precies, hoe staan we er wat dat betreft voor en hoever zijn bedrijven in de transitie naar een duurzame en inclusieve economie? Rogier geeft antwoord op deze vragen en legt waar mogelijk de link met de regio.

Rogier Aalders houdt zich bezig met regionaal-economisch onderzoek naar onder meer brede welvaart en regionale verschillen in economische ontwikkeling. 

18.30 uur          Discussie met input van dr. Inge Hooijen, onderzoeksmanager Brede Welvaart Limburg bij Neimed en dr. Jan Lucas, senior researcher lectoraat Cross-Border Business Development.

18.45 uur          workshops over de euregionale arbeidsmarkt

I           Euregionaal werven en solliciteren: valkuilen en succesfactoren!
Deze workshop zal worden aangeboden door Martine Simonis, onderzoeker cross-border recruitment bij Fontys Venlo, Brigit Raafs, HR Manager bij Laarakkers en Daniel Görtz, Recruitment Manager Germany bij Personato

II          Euregionaal werven en solliciteren: speel het competentiespel!
Deze workshop zal worden aangeboden door Nick Poeth, projectleider van het competentiespel bij Fontys Venlo en Don Hensen, EURES adviseur.

19.30 uur          netwerken onder het genot van een hapje en drankje

21.00 uur          einde bijeenkomst

Locatie             Rabobank, Noorderpoort 15, 5916 PJ Venlo

  • 00

   dagen

  • 00

   uren

  • 00

   minuten

  • 00

   secondes

  Datum

  16 mei 2024

  Tijd

  17:00 - 21:00
  Scroll Up