Supply Chain Valley

Op 11 april duiken we samen in de wereld van de logistiek. Een sector die van origine niet in grenzen denkt. Samen met ons lid Supply Chain Valley (SCV) hebben we een afwisselend programma voor je in petto. SCV vertegenwoordigt de Limburgse logistieke sector bestaande uit 2100 bedrijven. Bij SCV werken bedrijven, kennisinstellingen en overheid in de euregio rijn-maas-noord nauw samen aan projecten op het gebied van o.a. duurzaamheid, arbeidsmarkt, energietransitie, digitalisering, innovatie, infrastructuur en mobiliteit. De leidende strategie daarbij is steeds: bepaalde thema’s kunnen we samen beter aanpakken dan alleen!

Eén van de programmaonderdelen op 11 april is een bezoek aan de railterminal in Venlo. De railterminal die we gaan bezoeken is één van de vier railterminals die in en rond Venlo ligt. Binnen Nederland de grootste terminal en in Europa de grootste inlandterminal met een capaciteit van 800.000 containers per jaar, en daarmee een belangrijke economische motor voor Limburg en haar omgeving. De terminal richt zich op het Europese achterland met Duitsland als belangrijkste speler. Daarbij wordt actief samengewerkt met de Port of Rotterdam.

Om 16:00 uur worden we door Peter Pardoel, voorzitter Raad van Bestuur van Supply Chain Valley, ontvangen bij Supply Chain Valley. Het adres luidt: Malcolm McLeanstraat 4, 5975 WG Sevenum. Vanuit hier verplaatsen we ons met een beperkt aantal auto’s naar de railterminal.

Tegen 17:00 uur rijden we weer terug naar Supply Chain Valley. Daar zullen Peter Pardoel en Marleen Verberkt ons meenemen in waar Supply Chain Valley voor staat. Vervolgens is er alle ruimte om te netwerken onder het genot van een hapje en drankje. Rond 19:00 uur is de bijeenkomst ten einde.

  Datum

  11 apr 2024
  Expired!

  Tijd

  16:00 - 19:00
  Scroll Up