Bezoek Duitse Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn

We nodigen u uit voor een bezoek aan de Duitse Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn op 21 Juni. Decennia lang is voor ons de vrede in Europa vanzelfsprekend geweest. Door de oorlog in de Oekraïne moeten we helaas pijnlijk leren dat vrede en vrijheid een heel kostbaar goed zijn. Met ons bezoek aan Ysselsteyn willen we daarom samen met U stilstaan bij verdraagzaamheid, vrede en geweldloosheid.

Ysselsteyn is de enige Duitse oorlogsbegraafplaats in Nederland. Het complex is met 28 hectare de grootste Duitse oorlogsbegraafplaats ter wereld.
Alle Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog die op Nederlands grondgebied zijn gesneuveld, liggen begraven op de begraafplaats. Ook Nederlandse, Poolse en Russische soldaten die in Duitse uniformen hebben gevochten liggen hier begraven, evenals 87 soldaten die zijn omgekomen in de Eerste Wereldoorlog. Ook mannen, vrouwen en kinderen uit het interneringskamp in Vught vonden hun rustplaats in Ysselsteyn.
Zij zijn allemaal stille getuigen van de geschiedenis en hun biografieën illustreren op tastbare wijze de gevolgen die oorlog en geweld kunnen hebben. Tijdens een rondleiding zullen we meer over de complexe geschiedenis van de plek horen.

Informatie bezoek Duitse Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn

Datum: Dienstag, 21. Juni  2022, 16.30 – 20.00 uur

Adres:
Jugendbegegnungs- und Bildungsstätte Ysselsteyn
Timmermannsweg 75
5813 AM Ysselsteyn LB

Programma

16.30 uur: Inloop
17.00 uur: Welkomstwoord door Dr. Vincent Pijnenburg
17.15 uur: Presentatie “Project Ysselsteyn” en rondleiding Oorlogsbegraafsplaats door      Sjoerd Ewals, leider van der oorlogsbegraafplaats
19.00 uur: Netwerken onder het genot van een hapje en drankje
20.00 uur: Einde van de bijeenkomst

We verheugen ons erop u op 21 juni te mogen begroeten. Meld u snel hieronder aan via de app of via de e-mail info@bc-maasrhein.eu.

Aanmelden:

  Datum

  21 jun 2022
  Expired!

  Tijd

  16:30 - 20:00
  Scroll Up