Wat wil jij uitstralen?

Wat ziet de wereld er toch anders uit tijdens zo’n hete zomer. Naar mate de hitte aanhoudt geven steeds meer mensen zich bloot. En eerlijk gezegd vind ik het niet altijd een vooruitgang.  Frivole of sexy kleding samen met een harde stem of verveeld gezicht verwarren het beeld.  Er klopt iets niet. Femia, de imago-styliste waarmee ik samen workshops geef, hoor ik dan zeggen: Het oog zoekt naar harmonie. Als het oog die harmonie niet vindt, duurt het langer voordat je echt contact krijgt met de ander.

Hoe waar dit is, merkte ik bij een straat festival waar een clown probeerde mij en de mensen om mij heen aan het lachen te krijgen. Dat lukte nauwelijks en ik vroeg me af waarom? Hij was perfect geschminkt, zijn kleding was als van een echte clown, zijn verhaal was goed. Waarom lukte het dan niet om contact te krijgen? Toen ik beter keek, zag ik dat zijn bewegingen in het ruime pak stijf waren, hij was dik en traag. In een teletubbie rol had hij prima kunnen gedijen. Opeens zag ik ook een zegelring aan een van zijn vingers. Een clown met een zegelring! De harmonie was totaal weg in ik wist dat ik die niet meer zou vinden. Gelukkig waren er nog andere, echte artiesten.

5 oktober sta ik op het podium tijdens de Ondernemers Vakdagen in Venray. Hoe presenteer ik mij dusdanig dat mensen mij vanaf de eerste seconde vertrouwen en aandacht hebben voor de inhoud van mijn verhaal?

Mijn schoonmoeder bood mij aan speciaal voor deze dag een jurk en jasje te maken, passend bij wat ik wilde uitstralen. Wat een aanbod!
Ik gaf haar de kleurenkaart mee van kleuren die bij mijn huid, haar en ogen passen (uitgezocht door Femia) en wachtte af.

Afgelopen weekend kon ik het geheel passen. Ik was verrast door de eenvoud en de kracht die het geheel uitstraalde en voelde mijzelf daarbij helemaal in harmonie.
Deze kleding gaat mij helpen om 5 oktober vol enthousiasme mijn  missie met jullie te delen. Dankzij mijn schoonmoeder! Dank u wel, ma!

In welke kleding presenteer jij je het liefst?
Wat denk je dat anderen het eerste opvalt bij jou?
Gebruik jij je stem zoals je dat wilt?

Heb je zin om deel te nemen aan de workshop “Ken je professionele uitstraling”?
Als je je opgeeft vóór 26 september betaal je hiervoor geen € 185,00 maar €150,00 euro per persoon.

Zie ook www.vanwerkstressnaarpassie.nl/agenda.

Met vriendelijke groet,

José Lenders
advies, begeleiding & coaching

Scroll Up