Terugblik: Business Club Maas Rhein bezocht Airport Weeze en Royal Air Force Museum

Op 28 April 2016 bezochten rond 45 leden van Business Club Maas Rhein  Airport Weeze en het Royal Air Force Museum. Willi Knechten, Voorzitter van de Museums-Stichting, heeft alle aanwezigen in het Royal Air Force Museum – het eerste en enige Royal Air Force-Museum in Duitsland – begroet, dat ons voor voor een tijdreis door 45 jaar geschiedenis van de Britse luchtnacht in Laarbruch – Weeze en aan de Nederrijn uitnodigde.
In de Airport-Terminal informeerde Ludger van Bebber Duitse en Nederlandse ondernemers over actuele ontwikkelingen rond om de Airport en kregen we een interessante blik achter de schermen van de luchthaven.
Airport Weeze (NRN) is met 1,9 miljoen passagiers in 2015 een van de grootste internationale luchthavens van Noordrijn-Westfalen. De luchthaven, welke in 2003 met zijn lijnvluchten begon, is een van de jongste Airports van Europa en tevens ook de eerste privé luchthaven van Duitsland. Belangrijkste klant van de luchthaven is de low-cost airline Ryanair, die hier 7 toestellen (2015) heeft gestationeerd en hiermee is Weeze een van de grootste homebases van Ryanair in Duitsland. Uit Nederland komt 40% van de vertrekkende passagiers en de andere 60% komt uit de regio Niederrhein, het Roergebied en uit het Rijnland. „De landsgrenzen verliezen hier hun betekenis en de grensoverschrijdende mobiliteit neemt toe” zo Lei Heldens, Voorzitter van Business Club Maas Rhein. Het bezoek werd met een hapje en een drankje en de gelegenheid, grensoverschrijdend te netwerken, in het Airport-restaurant afgerond.

We danken het Royal Air Force Museum en Airport Weeze heel hartelijk voor het geslaagde bezoek en de geweldige ontvangst. Ook aan alle aanwezigen: Hartelijk bedankt voor uw komst!

Ook de Rheinische Post heeft aandacht geschonken aan het bezoek van de Business Club in Weeze, kijk hier voor de publicatie.

Scroll Up