Otos: nieuw project in de Amsterdamse havens

Otos LMR Systems gaat zeer binnenkort (maart) beginnen met de uitrol van een omvangrijk project in de Amsterdamse havens. Traditioneel een belangrijke bakermat voor ons bedrijf en gewoontegetrouw loopt Otos LMR Systems weer voorop met deze ontwikkelingen.

Een weetje. Amsterdam is een van de meest gezaghebbende benzine- en brandstofoverslaghavens in de gehele wereld! Ons bedrijf is thuis in Atex-apparatuur en erg succesvol met Kenwood-technologie.

Wij gaan de Eurotank Amsterdam BV terminal uitrusten met nieuwe Kenwood NX330EX digitale Atex portofoons. Het bijzondere is dat wij de eersten zijn in Nederland die dit aan de man hebben gebracht en met behulp van GPS antennes kunnen de portofoons gelokaliseerd worden op het immense bedrijfsterrein. Deze week wordt het Kenwood type gecertificeerd en dan mag het formeel op de markt worden gebracht. De eerste 31 exemplaren gaan belangrijke diensten verrichten op de binnenvaart- en zeevaartsteigers. Zij onderhouden dan de communicatie tussen de jetty waar het schip ligt aangemeerd en de controlekamer waarvandaan alles wordt gecöordineerd. Momenteel heeft men aldaar analoge Portofoons van het type Kenwood Tk3260 in explosieveilige uitvoering. Onze technische dienst zorgt ervoor dat deze oude met de nieuwe in de zogenaamde mixed mode gaan werken. Dat heet analoog als het analoog moet en digitaal als het digitaal kan. Dientengevolge zullen te zijner tijd de aanwezige analoge versterkers, die zorgen voor vergroot bereik, worden vervangen door volledig gedigitaliseerde modellen. Op termijn zullen alle 175 portofoons dan digitaal gaan draaien middels het mobilofoon- en repeaternetwerk.

Op de Eurotank Amsterdam-plant staan controlekamer, schepen, operators en brandwachten voortdurend, dankzij EX portofoons, met elkaar in verbinding. Want iedereen dient continue te weten wat er op de terminal gaande is en wat er dient te gebeuren. Efficiënt en veilig.

Marcel Coenen
Nadere info over ons bedrijf via www.otos.eu.

 

Scroll Up