Nieuw Lid: Van Goinga

We verwelkomen wederom een nieuw lid als Business Club Maas Rhein. Graag stellen we de organisatie Pieter Van Goinga aan u voor.

✔ Waar staat Van Goinga voor?
Van Goinga staat voor “samen werken aan ontwikkelen”. Ik help organisaties in het mkb en (semi)overheid met vragen op het gebied van leren & ontwikkelen en HR. Dit doe ik door advies, interim en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en lerende organisaties. Ik doe dit nu als zzp-er samen met collega zzp-ers in een netwerk.

✔ Wie is Pieter?
Mijn naam is Pieter van Goinga, tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek voor mijn allereerste baan na de universiteit vroeg de recruiter wat mijn ambitie was. ‘Dat weet ik niet,” antwoordde ik. “Geen idee welke functie ik straks wil gaan doen. Wat ik wel weet is dat ik me niet kan voorstellen dat ik op mijn vijfenveertigste uitgeleerd ben. Leren is mijn ambitie.” En nu ik 49 ben klopt dat nog steeds. Ik blijf mezelf vernieuwen en ontwikkelen, dat geeft me energie. Deze rode draad door mijn leven helpt me nu om mijn eigen bedrijf gericht op leren op te zetten. Ik woon in Malden samen met Anneke, Thomas (11) en Joris (8). Met Anneke dans ik graag Argentijnse Tango en met Thomas en Joris speel ik graag piano en viool. Soms ben ik graag alleen en dan ga ik op het IJsselmeer zeilen. Mijn motto is: geef groei ruimte.

✔ Is Van Goinga reeds actief op de Duitse markt?
Ik ben nog niet actief op de Duitse markt. Maar als we echt een 360-graden blik willen hebben dan behoort Duitsland ook tot mijn potentiële afzetgebied. Wel moet ik zorgen dat ik mijn aanbod Duitstalig aanbied. Dus er is nog wel wat te doen. Door mijn ervaring met grensoverstijgende samenwerking en 2,5 jaar werkervaring in Essen en Düsseldorf moet dat wel lukken denk ik. Maar alle hulp is welkom. De BC kan me daar misschien bij ondersteunen.

✔ Waarom ben je lid geworden van de BCMR?
Vanuit mijn tijd bij het lectoraat Cross-border Business Development ken ik de BC Maas Rhein. Ik heb gezien wat het kan betekenen voor grensoverstijgende samenwerking. Dat geeft veel energie. Tegelijkertijd ben ik als beginnend ondernemer ook gebaat bij een passend netwerk en uitwisseling met collega-ondernemers. Daarom ben ik lid geworden van de BC.

Welkom binnen de BCMR Pieter. We kijken uit naar een prettige en succesvolle samenwerking!

Scroll Up