Afscheid bestuursvoorzitter Lei Heldens tijdens Zomerfeest van Business Clubs Maas Rhein

Op 21 juni j.l. kwamen rond 50 leden, partners en geïnteresseerden voor het jaarlijkse Zomerfeest van Business Club Maas Rhein bij elkaar. Aansluitend aan een informatieve wandeling rond Kasteel Daelenbroeck bij Roermond en een presentatie van het grensoverschrijdende natuurpark Maas-Swalm-Nette werd afscheid genomen van de langjarige bestuursvoorzitter Lei Heldens, die vanaf nu van een welverdiend pensioen gaat genieten.

Zijn naam stond sinds januari 2013 voor continuïteit, onvermoeibare inzet voor de Business Club en een intense passie voor grensoverschrijdende contacten. Tijdens de afgelopen 5 jaar organiseerde hij met de Business Club meer dan 60 evenementen, die mensen uit de euregionale economie, wetenschap, politiek en cultuur nader tot elkaar hebben gebracht. Tijdens zijn ambtsperiode initieerde hij talrijke samenwerkingen en partnerschappen om de Business Club nog professioneler te maken. Als voorzitter was hij in de afgelopen jaren ook na werktijd voortdurend voor de Club onderweg en bezocht hij Honderden netwerk evenementen om de Club in het Duits-Nederlandse grensgebied te promoten.

De plaatsvervangende voorzitter Friedl Eichler wierp tijdens een korte toespraak een blik op de gemeenschappelijke tijd en sprak namens het bestuur en de leden zijn dank uit voor de jarenlange harmonische samenwerking.

Het bestuur heeft tijdens de afgelopen bestuursvergaderingen voormalig bestuurslid Vincent Pijnenburg per 1 juli 2018 tot nieuwe bestuursvoorzitter benoemd. Vincent Pijnenburg is werkzaam als coördinator van het expertisecentrum Crossing Borders aan de Fontys International Business School in Venlo en promoveert bovendien op het thema grensoverschrijdende samenwerking.

Met de woorden „Dank voor jullie aardige woorden! Ik dank het bestuur voor de fijne samenwerking en wens de Business Club nog talrijke inspirerende en vruchtbare bijeenkomsten!“ nam Lei Heldens afscheid van de aanwezige gasten.

Zie ook de publicaties over dit onderwerp:
Maas Rhein Zeitung 3 Juli 2018
Website Ondernemend Venlo 26 juni 2018
Lokale Blicke 23 Juni 2018

Scroll Up