19 mei: Wij bezoeken met onze leden de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn

Business Club Maas Rhein nodigt zijn leden van harte uit voor een bezoek bij de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn.

Datum: Donderdag, 19 mei 2016, 17.30 – 20.30 uur
Waar: Timmermannsweg 73 NL 5813 AM Ysselsteyn 51°28’6.81″N; 5°53’25.31″E

Onder het motto ´Het verleden ontmoeten en gezamenlijk aan Vredesprojecten werken’ willen wij als Duits-Nederlandse businessclub een bezoek brengen aan deze militaire begraafplaats. Hoewel we niet tot de generatie behoren, die deze oorlog heeft meegemaakt, is vrede een actueel thema en wordt er in het JOC (Jeugd-Ontmoetings-Centrum) veel aandacht aan vredesecducatie voor jongeren geschonken. Wij zullen door de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge en het JOC rondgeleid en uitgebreid over de doelstelling en toekomst van het Ontmoetings-Centrum worden geïnformeerd. We besluiten de avond met een hapje en een drankje en volop gelegenheid om te netwerken.

De Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn is in 1946 door de Nederlandse overheid aangelegd en herbergt 32.000 graven. Dit is de centrale begraafplaats voor Duitse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland zijn gesneuveld.
Het middelpunt vormt de centrale gedenkplaats met een groot kruis omringd door rozenstruiken. Bij de gedenkplaats bevindt zich een moeder van een gesneuvelde soldaat.
Dagelijks tussen negen en vijf uur speelt het carillon ieder half uur een melodie.
In 1976 is de begraafplaats overgedragen aan de Duitse gravenstichting. In 1995 is bij de ingang van de begraafplaats een Ginko-boom geplant als symbool van hoop en vrede.

Hier gaat het naar de aanmelding voor dit evenement.

Scroll Up