10 december: 6. Euregionale Masterclass

Thema: De kansen van Serious Gaming voor het bedrijfsleven in de euregio
Spelenderwijs succes

Steeds meer bedrijven, in welke branche dan ook, maken gebruik van Serious Gaming. De markt voor Serious Gaming is hierdoor de laatste jaren sterk gegroeid. Bij het begrip “games” denken mensen vaak aan spelende kinderen of bekende spelmerken. Maar Serious Gaming kan ook gebruikt worden voor simulaties, sollicitatieprocedures, onderwijs, prototyping of het overbrengen van berichten.

Sue Bohle, voorzitter van de Serious Gaming Association, verklaart dat de marktomzet van Serious Gaming is gestegen van 2 miljard dollar naar 10 miljard dollar over de periode 2010-2016 en in 2020 wordt een omzet van 15 miljard dollar verwacht. Serious Gaming is dus een sterk groeiende industrie. Ook blijkt uit verbeterde onderwijsresultaten dat studenten positief reageren op leermethodes die gebaseerd zijn op spellen.

Tijdens de 6e euregionale masterclass gaan we op interactieve wijze in op verschillende toepassingen van Serious Gaming en welke kansen het biedt voor bedrijven en studenten in de euregio.

Twee sprekers nemen u mee in de wereld van Serious Gaming: Manuel Fritsch, speljournalist en blogger, over de invloed van Gaming op het bedrijfsleven in Duitsland en Nederland, en een spreker van The Fresh Connection.

De Euregionale Masterclass is een initiatief van Fontys Crossing Borders (FCB) en de grensoverschrijdende Business Club Maas Rhein (BCMR). Beide organisaties richten zich op het gebied van de euregio rijn-maas-noord, grofweg Noord- en Midden-Limburg en het Duitse Niederrhein.

Het doel van de masterclasses is het aanbieden van een inhoudelijk sterk programma waarin een
grensoverschrijdend relevant thema centraal staat. Een masterclass betekent niet een traditioneel hoorcollege, maar een gevarieerd programma dat ruimte biedt voor interactie en discussie, korte pitches en
speeddates. Interessante thema’s worden van onderuit opgehaald in het euregionale bedrijfsleven, onder scholieren en studenten en kunnen in principe door iedereen worden aangedragen. Op die manier wordt getracht in te spelen op de behoeften binnen de samenleving. Naast het inhoudelijke programma, bieden de masterclasses een uitstekende kans voor ontmoeting en mogelijkheid tot netwerken.

Vijf keer per jaar wordt een masterclass georganiseerd. Iedereen is welkom!

Hier gaat het naar de aanmelding voor de 6. Euregionale Masterclass

Scroll Up