Nachrichten Euregionale Zusammenarbeit

Geachte Euregio-Mitstreiter

Ik kom – aan de late kant, dat wel – nog even terug op het succesvolle optreden van u allen  op 31 augustus in Maastricht. Het is een mooie en nuttige bijeenkomst geworden, waarvoor we veel complimenten gekregen hebben. Mede dankzij uw enthousiaste medewerking. Nogmaals mijn dank daarvoor.  Afgelopen donderdag vond in klooster Wittem voor de derde maal het door de Deutsch-Niederländische Gesellschaft georganiseerde Wittemer Gespräch plaats. Na het symposium  ‘De kracht van de Euregio’ in Sittard in april jl. en de burgermanifestbijeenkomst op 31 augustus jl. een derde belangrijk evenement dit jaar in de Euregio-reeks. Ik stuur u bij deze het ITEM-rapport toe, waarop prof. Hildegard Schneider haar lezing als key-note spreker baseerde. Wanneer alles goed gaat wordt dit project op 31 oktober a.s officieel goedgekeurd.

Met hartelijke groet,
Harry Welters

Lees hier het hele ITEM-rapport……(oktober 2014)

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Met de ondertekening van het Benelux-Verdrag inzake grensoverschrijdende en interterritoriale samenwerking en de ondertekening van de GROS-actielijst door Nederland en Nedersaksen zijn er belangrijke stappen op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking gezet. Lees verder in de nieuwsbrief ….(juni 2014)

Scroll Up